Auroros Germanor del Rosari

Estás en: Inicio | Àrees de treball | Cultura | Associacions | Auroros Germanor del Rosari
Auroros

Aquesta Germanor va ser represa en 2003. Encara que té una antiquíssima tradició en la localitat, des de l’època dels Dominics fins als anys 60, Formentera comptava comptava amb un grup de auroros.

La Germanor del Rosari compta amb una autèntica joia, un document escrit de l’any 1900 on es recullen les cobles a la Verge del Rosari.

L’objectiu principal d’aquesta Germanor és promulgar la Fe del Rosari, i per aqueix motiu compten amb uns dies importants per a això. Tots els diumenges del mes d’Octubre i l’1 de Novembre. Durant aquests diumenges del mes d’Octubre se celebren les Trobades comarcals de Auroros de la Vega Baixa.

Formentera del Segura va celebrar el seu el 22 d’octubre de 2006. Per a aquest esdeveniment el poble sencer es va bolcar de manera espectacular, donant una imatge d’hospitalitat a tots els assistents. Encara recorden la Trobada de Formentera com un dels més espectaculars.

Los pueblos que participaron en dicho Encuentro fueron: Albatera, Algorfa, Almoradi, Benferri, Benijofar, Bigastro, Callosa de Segura, Catral, Cox, Daya Nueva, Daya Vieja, Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Hurchillo, Jacarilla, Redován; Rincón de Bonanza, San Fulgencio, San Isidro, Santa Pola y Rafal.

Com es pot formar part d’aquesta Germanor? Hi ha dues formes com a Soci-Germà actiu o no actiu.

S’aporta un donatiu econòmic, no tenen una quota fixa.

Els Germans es reuneixen en Assemblea diverses vegades a l’any i un mes abans d’octubre es reuneixen per a assajar.

Totes les decisions es prenen des de la Junta Directiva de forma consensuada amb la resta de membres de la Germanor.

Ha sigut per a ells tot un assoliment reprendre aquesta antiga tradició, i mantindre-la ja que han fet participe a un gran nombre d’habitants, ja que la Germanor compta amb més de 100 socis.

La Junta Directiva participa activament en les Assemblees que se celebra a nivell comarcal, donant després aquesta informació a la resta de Germans.

Els membres de la Junta Directiva són:

  • President, José Mora Cano
  • Vicepresidenta, Fina Núñez Barceló
  • Tresorera, Mª Dolores Marroquí Gómez

Tenen la seua Seu a l’Aula Polivalent, situada en la C/ Elx núm. 2 Baix, 03179 Formentera del Segura

Poden descarregar aqui el llibre de Cobles a la Verge