Confraria de Sant Roque

Estás en: Inicio | Àrees de treball | Cultura | Associacions | Confraria de Sant Roque
Ermita de Sant Roque

Formen part d’aquesta Confraria els mateixos integrants que la Germanor del Rosari.

Sant Roque té una tradició molt arrelada en la població i la població de Formentera li té una gran devoció. Se li dediquen les Festes Patronals d’agost al costat de San Miguel.

Els habitants de Formentera treien en peregrinació a Sant Roque durant les festes de Nadal , amb aquest pelegrinatge el que es pretenia era demanar el aguinaldo, hi havia qui col·laborava donant diners, uns altres donaven animals… tot amb la finalitat d’ajudar als més necessitats. Al Sant el ficaven a les cases i les persones que el transportaven preguntaven «ací es canta o es resa?» comptaven amb un trobador que cantava a cadascun dels habitants ja que coneixia els noms i sobrenoms.

Des de 2003 s’ha recuperat aquesta tradició, han hagut alguns canvis en la peregrinació, però la intenció continua sent la mateixa.

Ja no es va de casa a casa sinó que es fan parades en molts punts de la població, i és en aqueixes parades on es canta. La població continua fent les seues aportacions. El pelegrinatge sol durar al voltant de 3 setmanes, quan el recorregut finalitza i abans que el Sant entre a l’Església es fa una licitació per veure qui l’introdueix, quan això es produeix s’acompanya al moment d’entrar en la Parròquia amb un gran volteig de campanes.